skip to Main Content
06 – 517 544 98 homeopathiechantal@hotmail.com

Werkwijze

Als klassiek homeopaat ben ik aangesloten bij de Nederlandse Vereniging Klassiek Homeopaten (NVHK). De NVKH is aangesloten bij het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (RBCZ). De klassiek homeopaten die geregistreerd staan bij de NVKH voldoen aan hoge kwaliteitseisen die worden gesteld aan de opleiding, nascholing, waarneming en de consulten. De consulten worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of gedeeltelijk vergoed.

Bij een eerste consult (deze duurt 1 à 2 uur) breng ik eerst uw ziektegeschiedenis in kaart. Zie de bloem op deze pagina. De kern van de bloem is de persoon die u bent (slaappatroon, warm/koudbloedig, eet voorkeuren, hobby’s etc…).

Kosten

Wat te verwachten bij een eerste consult?

De 7 bloembladen staan voor:

  1. Erfelijke belasting (wat heeft u meegekregen van uw ouders en grootouders)
  2. Degeneratieve ziekten (bijvoorbeeld een orgaan dat niet functioneert)
  3. Biografie/incidenten (denk aan scheiding, ongelukken of overlijden)
  4. Acuut miasmatisch (klachten die je hebt, bijvoorbeeld hooikoorts, migraine, vermoeidheid en hoofdpijn)
  5. Iatrogene belasting (medicatie, vaccinaties en operaties)
  6. Epidemische ziekten (bijvoorbeeld mazelen of pfeiffer)
  7. Soa’s

Ik vraag alles uit en naar aanleiding hiervan maak ik een behandelplan voor u. Het herstelproces is afhankelijk van hoe lang u de klachten heeft. Hoe langer de klachten hoe langer het herstel. Voor acute klachten heeft u verbetering binnen een dag. Bij chronische klachten zal u bij gebruik van de homeopatische middelen een verbetering krijgen rond 6 à 8 weken. Soms treedt er al een verandering op de 1e week, het proces gaat geleidelijk en verminderd de klachten bijna zonder dat je er bewust van bent. Het heeft tijd nodig.

Maak een afspraak
Back To Top